25 Ekim 2012 Perşembe

Revani



Malzemeler
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Şeker
3 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Yoğurt
5 Yemek Kaşığı hindistancevizi
2 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Şerbeti için;
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1/2 Limonun suyu
Bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.
Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın. Hindistan cevizini de ekleyip karıştırın. Hazırlayıp, yağladığınız bir kalıba
175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca, 3-4 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin. Şerbeti çekinceye kadar bekletin. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder