21 Mart 2013 Perşembe

Günsu'nun Masası

Bugün Acıbadem’de Günsu’dayız...

Günsu en özel üç çeşit menüsünü bizim için hazırlamış, bakın neler var.

 Kıymalı Pide
Oda sıcaklığında yumuşatılmış bir paket yağ üçe bölünüyor. Hazırlanan mayalı hamur merdane ile açılıp, yağın bir parçası sürülüyor bohça gibi katlanıp buzdolabında en az 1 saat dinlendiriliyor. Dinlenmiş hamur ikinci kez merdane ile açılıyor, yağın ikinci parçası sürülüp katlanıyor ve hamur tekrar buzdolabında dinlendiriliyor. Üçüncü kez de aynı işlem yapılıp bir saat dinlendikten sonra hamur ikiye bölünerek yine merdane ile açılıyor. Açılan hamurların içine hazırlanan kıymalı harç konulup rulo yapılıyor, üzerlerine yumurta sarısı sürülerek fırına veriliyor. Fırından çıktıktan sonra dilimlenerek servis yapılıyor...
En kısa zamanda ben de deneyeceğim.

 Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası
Haşlanmış yeşil mercimek ve kuskus arzu ettiğiniz yeşillikler ve dilediğiniz salata sosu...
Harika bir tarif.

Bu arada masada geçen bir sohbeti de paylaşmadan edemeyeceğim; Yeşil mercimeği haşlarken dağılmaması için denenmiş iki püf noktası var;
İlki Sema'dan;
Yıkayıp tencereye aldığınız yeşil mercimeklerin üzerini bir parmak geçecek şekilde soğuk su doldurup ocağa koyun. Kaynamaya başladığında ocaktan alıp suyunu süzün ve tekrar soğuk su koyup kaynayıncaya kadar ocakta tutun. Bu işlemi üç kez tekrarladığınız zaman mercimekleriniz dağılmıyor ve renkleri yemyeşil kalıyor.

İkincisi ise Melahat'ten;
Ayıklayıp yıkadığınız mercimekleri kaynar suya atın ve sadece 5 dakika kaynatın.

Siz hangi yöntemi kullanıyorsunuz ya da sizin bu konuda değişik bir bilginiz var mı? Varsa lütfen benimle paylaşın.

 Elmalı Pasta
Hem göze hem de damağa hitap eden bu muhteşem elmalı pastanın tarifini en kısa zamanda vereceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder