Klasik
İrmik tatlısına yeni bir tat katmış. Denemenizi tavsiye ederim. Ellerine sağlık
Asuman’cım.
Malzemeler
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nescafe
Üzeri için
1 yemek kaşığı kakao
1 adet halka halka dilimlenmiş muz
Çikolata sosu
Süt, şeker, irmik, vanilya ve nescafeyi bir tencereye koyup orta hararetli ateşte karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Islattığınız bir kalıba dökün ve soğutun. Oda ısısına gelince buzdalabına kaldırıp en az 3-4 saat soğutun.
Kalıptan dikkatlice çıkartarak servis tabağına alın. Üzerine önce kakaoyu eleyin, muz dilimlerini yerleştirin ve daha önceden hazırladığınız çikolata sosunu arzu ettiğiniz gibi dökerek servis yapın.
Afiyet Olsun!
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nescafe
Üzeri için
1 yemek kaşığı kakao
1 adet halka halka dilimlenmiş muz
Çikolata sosu
Süt, şeker, irmik, vanilya ve nescafeyi bir tencereye koyup orta hararetli ateşte karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Islattığınız bir kalıba dökün ve soğutun. Oda ısısına gelince buzdalabına kaldırıp en az 3-4 saat soğutun.
Kalıptan dikkatlice çıkartarak servis tabağına alın. Üzerine önce kakaoyu eleyin, muz dilimlerini yerleştirin ve daha önceden hazırladığınız çikolata sosunu arzu ettiğiniz gibi dökerek servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder