1926 yılında Yeni Zelanda’lı
ahçı, ülkesine gelen zamanın ünlü balerini Anna Matveyevna Pavlova için bir
tatlı yapmak ister.
Balerinin narinliğinden ve
giydiği beyaz tütüsünün etkilenerek hazırladığı bu tatlı artık Yeni Zelanda’nın
önemli günlerde yapılan milli bir tatlsı olur.
Tarife geçmeden önce ufak ip
uçları vermek istiyorum;
- Pasta tabanını bir gece
önceden yapmalısınız, çünkü fırında pişirme ve soğutma aşaması uzun.
- Kullanacağınız meyvalar, muz,
çilek, kivi, dut, üzüm gibi yumuşak meyvalar olmalıdır.
- Meyvelerin kararmaması için
servise yakın bir zamanda yerleştirmenizi öneririm.
- Kremasını ben Labne ile
yaptım ama Krema ile de yapabilirsiniz.
Malzemeler
Tabanı
için:
4 yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Kreması
için
2 paket Pınar Labne
5 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri
için:
Arzu ettiğiniz mevsim
meyveleri
1 kaşık pudra şekeri
Öncelikle fırınınızı 180
dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını çırpma kabına alıp mikserle köpürünceye
kadar çırpın. Şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
Çırpma kabınızı ters
çevirdiğiniz zaman akmayacak kıvama gelmelidir. Bu aşamada bir kaşık mısır
nişastasını ve bir kaşık sirkeyi ilave edip köpükleri söndürmeden spatula ile
karıştırın.
Pişirme kağıdı serdiğiniz
fırın tepsinin ortasına bir daire oluşturacak çekilde yayın. Çok düzgün olması
gerekmiyor, girintili çıkıntılı orta kısmı kremayı tutması için biraz çukur ve
iki parmak yükseklikte olması yeterlidir.
Fırınınızın ısısını 120
dereceye indirip 1 – 1,5 saat kadar pişirin. Piştikten sonra fırın kapağını
biraz aralayarak soğumasını bekleyin, iyice soğumadan çıkarırsanız çatlamalar
olacaktır.
Kreması için; iki paket Pınar
Labne’yi 5 kaşık pudra şekeri ile çırpın ve hazırladığınız beze tabanın üzerine
yine gelişi güzel, kenarlarından biraz boşluk bırakarak yayın ve üzerine
hazırladığınız meyvelerle süsleyip pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun!
Yeni Zelandalı aşçı işini iyi bilen akıllı bir adammış. Balerinin unlu yemeyeceğini düşünmüş. Biz de unlu gıdaları fazla yemeyelim ve bu tarifi uygulayalım bence. Sevgilerimle...
YanıtlaSilHarikasınız Rabia hanım, çok doğru söylüyorsunuz...
YanıtlaSil