26 Eylül 2012 Çarşamba

Domatesli Patlıcanlı Sos

Halbuki ben kışlık Menemen malzemelerimi ve domates soslarımı erkenden yapıp işimi bitirmiştim.
Ama Birgül, televizyonda izlemiş, Oktay Usta Patlıcanlı Sos yapmış.
Aa aa bir patlıcan sever olarak kafama takıldı bir kere yapmasam olmaz! Geçen hafta sonu kolları sıvadım ve yaptım. Aşağıdaki malzemeden 6 adet yarım kg’lık kavanoz oldu ve biraz da arttı ben de onunla hemen bir bulgur pilavı yapıp tadına baktım. Ben çok beğendim, haydi arkadaşlar domatesler bitmeden iş başına...

Malzemeler
3 kg patlıcan
3 kg domates
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Fesleğen (arzu ederseniz)

Patlıcanları tamamen soyup küp küp doğrayın ve acısı çıkması için tuzlu suda bekletin.
Domatesleri de soyup küp küp doğrayın ve öncelikle tencereye zeytinyağı ve sarımsakları koyup kokusu çıkana kadar kavurun. Domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Patlıcanları tuzlu sudan sıkarak alın ve domateslerin üzerine koyup, tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Arzu ediyorsanız doğranmış fesleğenleri ekleyin.
Sos bir yandan kaynamaya devam ederken diğer yandan da temiz ve kuru kavanozlara doldurup hemen kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. Ve böylece soğumasını bekleyip buzdolabında veya serin bir yerde saklayın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder