25 Haziran 2012 Pazartesi

Barbunya Pilaki

 
Malzemeler
1 kg Barbunya
4 adet domates
1 adet iri soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet havuç
2 adet kesme şeker
Tuz

Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları bir taşım kaynatıp suyunu süzün.
Küp küp doğradığınız soğanı, soyup halka halka doğradığınız havuçları zeytinyağı ile kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve ilave edin, domatesler ezilene kadar pişirin.
Barbunyaları ekleyin kesme şekeri ve tuzunu koyup, barbunyaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirip servis tabağına alın. Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder