4 Temmuz 2012 Çarşamba

Kandil Lokması

Bu akşam Berat Kandili. Lokmayı ilk kez yapıyorum, gayet güzel oldu.
Hadi siz de yapın, komşularınıza dağıtın.
Kandiliniz mübarek olsun!

Malzemeler
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
½ paket yaşmaya
1 çorba kaşığı yumuşak margarin/tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Sıvı yağ (hamuru kızartmak için)
Pudra şekeri

Unun ortasına mayayı koyun. Kenarlarına şekeri ve tuzu serpin. Yarım su bardağı ılık suyla mayayı eritin. Bir yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edin. Ilık su ilave ederek ve yavaş yavaş kenarındaki unları alarak iyice yoğurun. Biraz cıvık kıvamda bir hamur olmalı. Üzerini streç filmle kapatın ve en az ½ saat dinlenmeye bırakın. Mayalanmış hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar alıp bol kızgın yağda kızartın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder