22 Haziran 2012 Cuma

Sarıyer Böreği

 
Malzemeler
4 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta

İç Malzeme:
4 adet kuru soğan
500 gr. Kıyma
½ çay bardağı zeytinyağı
1 avuç kuş üzümü
1 avuç dolmalık fıstık
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı tarçın (arzu ederseniz)
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ

Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin. Doğradığınız soğanları ve dolmalık fıstıklarla birlikte kavurun. Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Diğer iç malzemelerini ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
Çukur bir kapta süt, yağ ve yumurtayı çırpın.
Bir yufkayı tezgaha yayın süt, yağ ve yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün.
Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın ve dörte bölün. Geniş tarafına iç harcından  koyarak sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200 derece fıranda altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!

2 yorum:

  1. BÖREK TARİFİNİZİ ETKİNLİK İÇİN ALDIM CANIM ELLERİNE SAĞLIK DAHA BAŞKA TARİFLERDE GÖNDEREBİLİRSİN HOŞCAKAL

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı Günler, Ellerinize sağlık, Çok sağlıklı ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil