19 Kasım 2012 Pazartesi

Milföy Poğaça


www.miskokululezzetler.blogspot.com ‘u biliyor musunuz? Eğer şimdiye kadar keşfetmediyseniz tavsiye ederim, bir göz atın.
Geçenlerde bir poğaça tarifi vardı. Hem puf puf, çıtır çıtır hem de kabartma tozu, maya ya da karbonat  kullanılmıyor. Üstelik çok basit ama milföy tadında diyordu.
Ben de denedim, gerçekten öyle...

Malzemeler
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı süt (silme)
3,5 su bardağı un (silme)
Tuz

İç Malzemesi
Beyaz peynir
Maydanoz

Üzerine
1 adet yumurta sarısı
Susam / Çörek otu / ayıklanmış çekirdek (size kalmış)

Oda sıcaklığında yumuşamış  margarini, sütü ve unu karıştırıp yoğurun. Ele yapışan bir hamur olacak. Hamuru buzdolabı poşetine koyup bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp iç malzemesinden koyup kapatın. Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu veya ayıklanmış çekirdek serpip 175 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!

Aklınızda bulunsun: Bu poğaça için kullanılan bardak ölçüsü 200 ml’lik klasik su bardağı silme olarak dolduruluyor. Tarifteki ölçü miktarlarına bire bir uyulması gerekiyor. Kesinlikle ilave yapılmıyor.  Ele yapışan bir hamur olacak. Şekil verirken zorlanırsanız elinizi biraz yağa batırıp şekil verebilirsiniz.
Bu hamuru hazırlayıp, derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Tülincim bende pişirdim geçen gün,başka bir sitede vardı Osmanlı Poğaçası adı altında ,ama gerçekten nefis bir şey,müptelası olabiliriz,eline sağlık...

    YanıtlaSil