www.miskokululezzetler.blogspot.com ‘u biliyor musunuz? Eğer şimdiye kadar
keşfetmediyseniz tavsiye ederim, bir göz atın.
Geçenlerde bir poğaça tarifi
vardı. Hem puf puf, çıtır çıtır hem de kabartma tozu, maya ya da karbonat kullanılmıyor. Üstelik çok basit ama milföy
tadında diyordu.
Ben de denedim, gerçekten
öyle...
Malzemeler
250 gr tereyağı (oda
sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı süt (silme)
3,5 su bardağı un (silme)
Tuz
Tuz
İç
Malzemesi
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzerine
1 adet yumurta sarısı
Susam / Çörek otu /
ayıklanmış çekirdek (size kalmış)
Oda sıcaklığında
yumuşamış margarini, sütü ve unu
karıştırıp yoğurun. Ele yapışan bir hamur olacak. Hamuru buzdolabı poşetine koyup
bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün hamurdan cevizden
büyük parçalar koparıp iç malzemesinden koyup kapatın. Fırın tepsisine dizip
üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu veya ayıklanmış çekirdek
serpip 175 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis
yapın.
Afiyet Olsun!
Aklınızda
bulunsun: Bu poğaça için kullanılan bardak ölçüsü 200 ml’lik klasik su bardağı silme olarak dolduruluyor. Tarifteki ölçü
miktarlarına bire bir uyulması gerekiyor. Kesinlikle ilave yapılmıyor. Ele yapışan bir hamur olacak. Şekil verirken
zorlanırsanız elinizi biraz yağa batırıp şekil verebilirsiniz.
Bu hamuru hazırlayıp,
derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Tülincim bende pişirdim geçen gün,başka bir sitede vardı Osmanlı Poğaçası adı altında ,ama gerçekten nefis bir şey,müptelası olabiliriz,eline sağlık...
YanıtlaSil