27 Ocak 2013 Pazar

Közlenmiş Patlıcan Salatası



Malzemeler
3 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
3 diş Sarımsak
1 adet Limon
Zeytinyağı
Tuz

Küçük kesikler attığınız patlıcan ve kırmızı biberleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında arada bir çevirerek közleyin.
Közlenen patlıcanların kolay soyulması için fırından çıkardıktan sonra soğuk su dolu bir kaba koyun. Soyduktan sonra iri iri doğrayın. Biberlerin de kabukları ve çekirdeklerini temizleyip ince ince dilimleyin.
Tuzunu ayarlayın. Limon, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak ile hazırladığınız sosu üzerine döküp karıştırın.
Servis tabağına alıp üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Afiyet Olsun!

1 yorum:

  1. Mübarek patlıcan közlenince nasıl bir lezzet kazanır akıl ermez :))
    Soslanınca da lezzet katlanır. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil