Malzemeler
3 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
3 diş Sarımsak
1 adet Limon
Zeytinyağı
Tuz
Küçük kesikler attığınız
patlıcan ve kırmızı biberleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine
yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında arada bir çevirerek közleyin.
Közlenen patlıcanların kolay
soyulması için fırından çıkardıktan sonra soğuk su dolu bir kaba koyun. Soyduktan
sonra iri iri doğrayın. Biberlerin de kabukları ve çekirdeklerini temizleyip
ince ince dilimleyin.
Tuzunu ayarlayın. Limon,
zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak ile hazırladığınız sosu üzerine döküp
karıştırın.
Servis tabağına alıp üzerini
ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Afiyet Olsun!
Mübarek patlıcan közlenince nasıl bir lezzet kazanır akıl ermez :))
YanıtlaSilSoslanınca da lezzet katlanır. Ellerinize sağlık.
Sevgiler...