28 Ocak 2013 Pazartesi

Peynirli Sodalı Börek



Malzemeler
4 adet yufka
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt

İçi için:
Peynir (Beyaz, kaşar veya lor peyniri)
Maydanoz

Üzeri için:
Çörek otu

Böreği yapacağınız tepsiye bir bütün yufkayı dışarı taşacak şekilde yayın. Diğer yufkaları yırtarak ya da pile pile yaparak tepsiye yerleştirin. Tam ortaya peynirli harçtan koyup tekrar yufkaları pile pile yaparak peynirlerin üzerine kapatın. En son tepsiden taşan yufkaları tepsinin içine doğru yerleştirin. Üzerine dökeceğiniz sosu iyice çekmesi için keskin bir bıçakla dilimleyin.
Yumurta, sıvı yağ, süt ve sodayı ayrı bir kapta iyice çırparak dilimlediğiniz böreğin üzerine dökün. Üzerine çörek otu serpiştirin.
Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 10 dakika kadar bekledikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder