Malzemeler
5 adet yufka
İçi için
İçi için
1 adet kuru soğan
½ kg kıyma
½ kg kıyma
2 adet orta boy patates
Tuz, karabiber, pulbiber
Maydanoz
Yufkaların üzerine sürmek için
Yufkaların üzerine sürmek için
1,5 su bardağı su veya süt
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 su bardağı zeytinyağ
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Soğanı yemeklik doğrayıp çok az zeytinyağında hafifçe çevirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Rendelenmiş patatesleri de ekleyip beş dakika daha kavurun. Baharatları ve tuzunu da ayarlayıp ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozları ekleyip soğumaya bırakın.
½ bardak zeytinyağ ile 1 bardak suyu karıştırın. Yufkaları sırayla tezgaha sererek, yağlı karışımla ıslatıp yufkayı ikiye katlayın. Tekrar yağlı karışımla ıslatın.
Elde ettiğiniz yarım daire yufkayı; önce tam ortadan sonra her iki parçayı da ortadan keserek dört adet üçgeniniz olsun. Üçgenlerin geniş kenarına kıymalı patatesli içten koyarak ince uzun sarın ve kendi etrafında da döndürerek küçük gül börekleri oluşturun.
Yağlanmış tepsiye dizin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve
180 derece fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca 10 dakika dinlendirin sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.
bana yemek yaptırtmana çok az kaldı!çok güzel görünüyor tülincim eline sağlık... asıl siparişimi biliyorsun:)
YanıtlaSilBiliyorum tabii ki en kısa zamanda istediğin tarifi vereceğim. Teşekkürler.
YanıtlaSilSelam Tülinciğim, yufkayı kesme şeklini çok beğendim.Hem adet olarak çok çıkıyor hemde böreklerin boyutları çok ideal.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık Tülincim..Ben bunun üzerine sarımsaklı yoğurt düküp tereyağında hafif yaktığım kırmızı biberi ekliyorum.O zaman tadı da adı da değişiyor..Sosyete mantısı..
YanıtlaSilDenizcim teşekkürler, o şekilde de deneyeceğim ve paylaşacağım. Yorumlarınız beni yönlendiriyor, mutlu ediyor.
YanıtlaSilÇok severim yoğurlusu da güzel olur.O gün ben de yediğiniz böreğin içi de bire bir aynı ölçüydü.
YanıtlaSil