1 su bardağı kırmızı mercimek
½ çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2-3 kaşık zeytinyağı
1,5 lt. Su veya et suyu
Dörde bölünmüş soğanı, yıkanıp kabukları soyulmuş ve iri doğranmış havucu yağla birlikte tencereye koyup kavurun. Ayıklanıp yıkanmış mercimek ve pirinçleri de ekleyerek bir kaç kere karıştırın. Suyunu ilave edip havuçlar, mercimek ve pirinçler iyice ezilene kadar pişirin. Tuzunu ayarlayıp, blenderdan geçirin. Bol limonlu için.
Afiyet olsun.
Not: Kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyip kaynatmaya devam edebilirsiniz. Sulu olursa çorbanın kıvamına göre 1 veya 2 kaşık unu yağda kavurup ilave ederek kaynatmaya devam edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder