Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı soya sosu
Tavuk göğsünü yıkayıp iyice süzdükten sonra, küçük küçük doğrayın. Un ve karabiberi karıştırıp tavuk etlerini bu una bulayın. (Bu iş için kolay bir yöntem: Bir buzdolabı poşetine un, karabiber ve tavuk etlerini koyup poşetin ağzını kapatıp, sallayın).
Teflon tavada sıvı yağı kızdırıp, unlanmış tavuk etlerini tavaya alın ve karıştırarak
5 dakika kadar pişirin. İndirmeye yakın iki yemek kaşığı soya soyunu ekleyin. Karıştırarak tüm etlerin sosu çekmesini sağlayın. Yanında kekikli fırın patates ve pilavla sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder