7 Mayıs 2012 Pazartesi

Frambuazlı Cheesecake

Malzemeler
Tabanı için:
2 paket Burçak bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağ
Süt (eğer bisküviler toplanmazsa, sadece toparlayacak miktarda!)

İçi için:
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket labne
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un (silme)
1 çay bardağı şeker
1 limonun kabuğu (rende)
1 tutam tuz

Tabanı için; kelepçeli kek kalıbınızı yağlayın. Mutfak robotunda bisküvileri ve eritilmiş tereyağını iyice karıştırın. Nemli bir görüntü aldıktan sonra yağladığınız kalıbın içine boşaltın ve hiç boşluk kalmayacak şekilde yayın. Eğer toplanmayacak gibi görünüyorsa çok az sütle toparlayabilirsiniz. Fırına koyun ve hafif kızarana kadar pişirip fırından alın ve soğumaya bırakın.

İçi için; yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Sarılarını bir çay bardağı şeker ile iyice çırpın.  Ve sırayla bir paket Labne, üç yemek kaşığı yoğurt, iki yemek kaşığı un ve bir limonun kabuğunun rendesini koyarak çırpın ve her seferinde iyice karışana kadar çırpmayı ihmal etmeyin.
Yumurta beyazlarını ayrı bir yerde bir tutam tuz ile çırparak köpürtün ve diğer karışıma ekleyin.

Bu karışımı, kelepçeli kalıptaki soğuyan malzemenin üzerine dökün ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Üzerine arzu ettiğiniz sosu hazırlayayarak dökün.
Afiyet Olsun!

Aklınızda bulunsun: Cheesecake’inizi soğuttuktan sonra  bir gün dolapta bekletirseniz daha lezzetli olur

Çilekli sos
750 gr. Taze çilek
½ su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nişasta
1 portakal suyu
  • Çilekleri iyice yıkayıp saplarını temizledikten sonra pudra şekeriyle birlikte robattan geçirip püre haline getirin.
  • Daha sonra bir süzgeçten geçirip fazla pürtüklerini yok edin. Püreyi bir sos kabına koyup ocağın altını yakın.
  • Bu arada başka bir kabın içinde nişasta ve portakal suyunu iyice karıştırıp pürenin üzerine ekleyin ve kaynayıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin.
  • Kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakın. Daha sonra cheesecake’in üzerine bu sostan istediğiniz miktarda koyarak servis yapın.
Vişneli sos               
1 su bardağı vişne
1 su bardağı su                                                        
1 su bardağı toz şeker                                                                   
1 çorba kaşığı nişasta                                            
                                                                                 
Frambuazlı sos                                              
1 su bardağı frambuaz                                         
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta

Kivili Sos
2 olgun kivi (ince dilimle)
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta

Meyva + su + şekeri karıştın. Nişastayı az su ile sulandırıp meyvaların üzerine dökün ve kaynayana kadar karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra soğumasını bekleyin.

Kakaolu sos
1 su bardağı su/süt
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tepeleme çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı margarin
Su, nişasta, şeker, kakaoyu karıştırarak 3-4 dakika kaynatın.
Ateşten aldıktan sonra margarini koyup karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder