12 Mayıs 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Çalı Fasulye



Malzemeler
1 kg Çalı Fasulye
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
½ su bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Tuz

Önce fasulyeleri yıkayıp suyunu süzün. Ayıklayın ve kılçıklı yanlarını alıp uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Yağı, doğranmış soğan ve sarımsakları tencereye alıp hafifçe kavurun. Üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip bir – iki kez karıştırın ve fasulyeleri ilave edin. Kesme şekerini koyup, tuzunu ayarlayın.
Kendi suyu ile pişirmeye bırakın. Suyu az geldiyse çok az su ekleyebilirsiniz.
Fasulyeler yenebilecek kıvama gelince ocaktan alın ve tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Daha sonra servis tabağına alın.
Afiyet olsun!

Aklınızda bulunsun: Ben genellikle düdüklü tencerede tüm malzemeleri çiğden koyarak pişiriyorum ve hiç su koymuyorum. Domateslerin suyuyla nefis oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder