Malzemeler
3 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet kuru soğan
4-5 adet sivribiber
5-6 diş sarımsak
1,5 kahve fincanı zeytinyağı
½ demet maydanoz
½ limonun suyu
1 adet kesme şeker
tuz
Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip iri küp şeklinde doğrayın.
Limonlu ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp
doğrayın. Sarımsakları soyun ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup
küp küp doğrayın. Patlıcanları sudan çıkarıp suyunu sıkın ve kâğıt havlu
üzerine alın.
Yayvan bir tencereye soğanları yayın. Sırasıyla sivribiber, patlıcan, sarımsakları
ve domatesleri ilave edin. Zeytinyağı, şeker ve tuzu ekleyip hiç su koymadan
orta ateşte karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ara sıra
saplarından tutarak silkeleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 20 dakika
pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Üzerine kıyılmış maydanoz
serpip servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder