23 Temmuz 2012 Pazartesi

Patlıcan Silkme


Malzemeler
3 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet kuru soğan
4-5 adet sivribiber
5-6 diş sarımsak
1,5 kahve fincanı zeytinyağı
½ demet maydanoz
½ limonun suyu
1 adet kesme şeker
tuz


Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip iri küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.

Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Sarımsakları soyun ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Patlıcanları sudan çıkarıp suyunu sıkın ve kâğıt havlu üzerine alın.

Yayvan bir tencereye soğanları yayın. Sırasıyla sivribiber, patlıcan, sarımsakları ve domatesleri ilave edin. Zeytinyağı, şeker ve tuzu ekleyip hiç su koymadan orta ateşte karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ara sıra saplarından tutarak silkeleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder