30 Temmuz 2012 Pazartesi

Sakızlı Muhallebi


Malzemeler
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 paket damla sakızı veya bir yemek kaşığı damla sakızı reçeli
1 tatlı kaşığı margarin
Hindistan cevizi

Süt, un ve toz şekeri tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın. Süt kaynama noktasına gelince damla sakızlarını veya damla sakızı reçelini ekleyerek muhallebi kıvamına gelince kadar karış karıştıra pişirmeye devam edin. Muhallebi kıvam alınca ocağı kapatıp margarini ekleyin. Üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak ılınmasını bekliyin.
Ilınan muhallebinizi göz göz oluncaya kadar mixerle 10-15 dakika çırpın ve dibine hindistan cevizi serptiğiniz kaselere yukarıdan dökerek paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra hindistan cevizi ile servis yapın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder