23 Şubat 2013 Cumartesi

Tam Buğday Ekmeği


Malzemeler
4 su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı beyaz un
3 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı tuz
 Daha önce beyaz ekmek tarifinde anlattığım gibi;





Akşamdan tüm malzeme kapaklı bir kapta karıştırıldı. 
Ele yapışan yumuşak bir hamur oldu. 
Üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıldı. 
Ertesi sabah üzerine un serperek hamurdan küçük parçalar kopartılıp, una batırıldı, hafifçe yoğruldu ve şekil verildi. 
Çünkü bu defa minik sandviç ekmekleri yapmak istiyordum. Tepsiye dizilen hamurlar 40 dakika kadar bekletildi, 230 derecede önceden ısıtılmış ve tabanına su konmuş fırında pişirildi. 
Bu arada kalan hamurum gerekli olduğunda sıcak sıcak ekmek yapmak üzere kapaklı bir kapta buzdolabında. Biliyorsunuz bir hafta kadar durabiliyor.
Afiyet Olsun!

1 yorum: