3 Nisan 2013 Çarşamba

Elmalı Pasta


Malzemeler
Tabanı için:

75 gr tereyağı

75 gr şeker
1 yumurta
Bir fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
200 gr un

Üzeri için:
2 paket vanilyalı puding
1 paket krema
File badem
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Ortası için:
Kalıbınızın büyüklüğüne göre 6-7 adet orta böyüklükle elma
2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
½ su bardağı iri dövülmüş ceviz
Tarçın

Elde ettiğiniz hamuru orta boy kelepçeli kalıbın taban ve kenarlarına yerleştirin. Hamuru çatalla delin ve 175 derecede 15 dakika kadar pirişin. Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin.
Diğer tarafta puding’i üzerindeki tarife göre pişirip içine krema karıştırın ve soğutun.
Elmaları soyup çekirdek kısmını oyacakla çıkartın. Elmaların ortalarına ceviz, kuru üzüm ve tarçını karıştırarak doldurun, soğuyan tart hamurunun üzerine dizin.
Pişmiş puding’i mikserle çırpıp kalıptaki elmaların aralarına doldurun. Kalıbı hafifçe tezgaha vurun, boşluklar dolsun.
Pudra şekeri ile karıştırdığınız file bademleri en üstüne yayın ve 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!

Not: Elmalar,  çiğden kullanıldığı için çok yumuşamıyor. Eğer yumuşasın istiyorsanız bence çok az şeker ve suyla biraz haşlanmalı diye düşünüyorum. Ben öyle deneyeceğim.

1 yorum:

  1. Çok değişik bir pasta. Meyve severler bayılacak. Ben pastayı illa çikolatalı sevdiğim halde elma sevdiğim için ben de deneyebilirim. Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil