14 Ağustos 2013 Çarşamba

Şekerpare


Malzemeler
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
3,5 su bardağı un

Şerbeti
3 bardak şeker
4 bardak su
Bir çorba kaşığı limon suyu


Şerbeti hazırlamak için şekeri ve suyu tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın. Ocaktan aldığınız şerbeti soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağı, bir tanesinin sarısını ayırdığınız iki yumurta ve pudra şekerini mikserle bembeyaz olana kadar iyice çırpın. Kabartma tozu ve tuzu koyup çırpmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine birer fındık koyup ayırdığınız yumurta sarısını sürün.

180 derece önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine soğumuş şerbeti dökün ve çekmesini bekleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun!

1 yorum: