18 Eylül 2013 Çarşamba

Sürk (Kuru Çökelek)

Daha önce de söylediğim gibi; yöresel tatlar her zaman ilgimi çekmiştir.
Bir kez yedim mi de mutlaka denemeden duramam.
İşte yeni bir deneme daha: SÜRK.
Sürk, Hatay mutfağından. Kahvaltıda ya da ara öğünlerde zeytinyağ ile servis edilen muhteşem bir lezzet.

Malzemeler
½ kg. çökelek
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı çörek otu
2 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber/tuz

Tüm malzemeyi çukur bir kaseye alıp iyice karıştırın. Elma büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve bir tepsiye serdiğiniz temiz bir kağıdın üzerine dizin.
Üzerine tülbent örterek 3-4 gün çevire çevire kurutun.
Kuruduktan sonra bir kavanoza koyarak üzerlerine çıkacak kadar zeytinyağ koyarak saklayın. Eğer çok yaptıysanız tek tek buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. ellerinize sağlık nefis görünüyor. bloğunuzu çok beğendim ve sizi izlemeye aldım bende beklerim.sevgiler

    http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/

    YanıtlaSil