20 Ocak 2014 Pazartesi

Pancar Salatası


Malzemeler
3 adet orta boy pancar
12 adet kornişon turşu
½ demet dereotu
1 çay bardağı sirke
3 kaşık süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Pancarları yıkadıktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tencereye alıp 1 çay bardağı sirke ve pancarların üzerini örtecek kadar su ilave ederek haşlamaya bırakın. Haşlanan pancarların suyunu süzün ve soğutun.
Diğer tarafta derin bir kaba kornişon turşuları küp küp, dereotlarını ise ince ince doğrayın. Soğumuş pancarları ekleyin. Ezdiğiniz sarımsakla karıştırdığınız yoğurdu da koyarak karıştırın, servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder