Malzemeler
3
adet orta boy pancar
12
adet kornişon turşu
½ demet
dereotu
1
çay bardağı sirke
3
kaşık süzme yoğurt
2
diş sarımsak
1
çorba kaşığı zeytinyağı
Pancarları
yıkadıktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tencereye alıp 1 çay
bardağı sirke ve pancarların üzerini örtecek kadar su ilave ederek haşlamaya
bırakın. Haşlanan pancarların suyunu süzün ve soğutun.
Diğer
tarafta derin bir kaba kornişon turşuları küp küp, dereotlarını ise ince ince
doğrayın. Soğumuş pancarları ekleyin. Ezdiğiniz sarımsakla karıştırdığınız
yoğurdu da koyarak karıştırın, servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı
gezdirerek servis yapın.
Afiyet
olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder