Sevgili arkadaşım Güler yapmıştı lahmacunu bizlere. MuhteşemdiJ (Zaten Güler’de ne yediysem hep muhteşem oluyorlar. O’nun tariflerini sık sık vereceğim sizlere.)
O gün bugündür ben de yapıyorum. Hatta o sene her misafirime ikram etmiş ve çok sükse yapmıştım.
Eğer kalabalıksanız, bir tepsi yetmez iki tepsi yapın derim.
Eğer kalabalıksanız, bir tepsi yetmez iki tepsi yapın derim.
Malzemeler
2 yufka (Büyük tepsi)
Yufkaların üzerine sürmek için
Yufkaların üzerine sürmek için
1 yumurta
3 kaşık yoğurt
½ çay bardağı zeytinyağı
İçi için
İçi için
150 gr. Kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Maydanoz
Tuz, karabiber
Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı birlikte çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine yufkanın birini yayarak bu karışımdan sürün. Yufkanın kenarlarını katlayıp tam tepsi boyutuna getirin ve her kata bu karışımı sürün. Üzerine ikinci yufkayı da aynı şekilde yayın ve sosa bulayın.
Yufkanın üzerine hazırladığınız içi, ince bir şekilde bastırarak yerleştirin.
Afiyet Olsun arkadaşlar...
tülin'ciğim bu harika, çocuklar bunu çok severler. üstelikte evde yapldığı için tatlıses'inkinden bence dahada makbul :)
YanıtlaSilTülin'cim bir Antepli olarak bunun içine bir iki tane taze sarımsak veya bir iki diş sarımsak tavsiye ederim.Lezzet ikiye katlanır:)
YanıtlaSilAma ilk kez bu tarifle karşılaştım, en kısa zamanda deneyeceğim.Ellerine sağlık,sevgilerimle Zehr@
Daha önce Tülin bize yapmıştı arkadaşlar çok güzeldi mutlaka yapın.
YanıtlaSilbu tarife bayıldım mutlaka deneyeceğim :) ellerinize sağlık
YanıtlaSil