21 Ocak 2012 Cumartesi

Lahmacun

Sevgili arkadaşım Güler yapmıştı lahmacunu bizlere. MuhteşemdiJ (Zaten Güler’de ne yediysem hep muhteşem oluyorlar. O’nun tariflerini sık sık vereceğim sizlere.)
O gün bugündür ben de yapıyorum. Hatta o sene her misafirime ikram etmiş ve çok sükse yapmıştım.
Eğer kalabalıksanız, bir tepsi yetmez iki tepsi yapın derim.

Malzemeler
2 yufka (Büyük tepsi)

Yufkaların üzerine sürmek için
1 yumurta
3 kaşık yoğurt
½ çay bardağı zeytinyağı

İçi için
150 gr. Kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Maydanoz
Tuz, karabiber

Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı birlikte çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine yufkanın birini yayarak bu karışımdan sürün. Yufkanın kenarlarını katlayıp tam tepsi boyutuna getirin ve her kata bu karışımı sürün. Üzerine ikinci yufkayı da aynı şekilde yayın ve sosa bulayın.
Bir adet rendelenmiş soğan, kıyma, kabuğu soyulup küp küp doğranmış domates, ince doğranmış yeşil ve kırmızı biber, ince ince kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz ve karabiberle iç hazırlayın.
Yufkanın üzerine hazırladığınız içi, ince bir şekilde bastırarak yerleştirin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.


Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirip, rulo yapın.


Keskin bir bıçakla iki parmak kalınlığında kesin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun arkadaşlar...

4 yorum:

  1. tülin'ciğim bu harika, çocuklar bunu çok severler. üstelikte evde yapldığı için tatlıses'inkinden bence dahada makbul :)

    YanıtlaSil
  2. Tülin'cim bir Antepli olarak bunun içine bir iki tane taze sarımsak veya bir iki diş sarımsak tavsiye ederim.Lezzet ikiye katlanır:)
    Ama ilk kez bu tarifle karşılaştım, en kısa zamanda deneyeceğim.Ellerine sağlık,sevgilerimle Zehr@

    YanıtlaSil
  3. Daha önce Tülin bize yapmıştı arkadaşlar çok güzeldi mutlaka yapın.

    YanıtlaSil
  4. bu tarife bayıldım mutlaka deneyeceğim :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil