Bu salata aslında bulgurla yapılan Tabbule’nin aynısı...
Ben buğdayla da yapıyorum. Çok güzel oluyor ve beğeniliyor. Tavsiye ederim.
Gerçek Tabbule’yi de yapınca paylaşacağım.
1 çay bardağı buğday
2 demet maydanoz
1 demet dereotu
½ demet nane
½ demet taze soğan
Nar
Tuz
Sumak
Zeytinyağı
Limon
Nar Ekşisi
Buğdayı akşamdan ayıklayıp yıkayıp soğuk suya koyun. Ertesi gün haşlayın.
Suyunu süzün. Tüm yeşillikleri ayıklayıp yıkayın ve mümkün olduğunca ince ince kıyın.
Haşladığınız buğdaya ekleyin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve sumak koyun.
Zeytinyağı, Limon ve Nar ekşisini ayrı bir yerde çırparak salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeyi iyice harmanlayın. Servis tabağına alıp nar taneleri ile süsleyin.
Afiyet bal şeker olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder