18 Şubat 2012 Cumartesi

Muzlu Rulo Pasta


Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

            Krema için
       Malzemeler
            2,5 su bardağı süt
            1,5 çay bardağı toz şeker
            1 çorba kaşığı nişasta
            1 çorba kaşığı un
            1 adet yumurta
            1 paket vanilya
            100 gr. Margarin
           
2 adet Muz

Öncelikle kremayı yapalım.
Bir tencereye 2,5 su bardağı süt, 1,5 çay bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 çorba kaşığı un ve 1 adet yumurtayı koyup iyice çırpın ve ocağa alın. Koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin. 100 gr margarin ve bir paket vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın. Ilınınca mikserle çırpın.

Pandispanyası için, dört adet yumurta ve bir su bardağı pudra şekerini iyice çırpın.
Ayrı bir yerde bir su bardağı un, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilyayı karıştırıp yumurtalara azar azar ekleyerek yavaşça çırpmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek karışımı tepsiye yayın (Gözünüze az gelebilir ama merak etmeyin). Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin (pişme işlemi kısa olduğu için dikkat edin başından ayrılmayın). Kek pişince fırından çıkarıp bir-iki dakika havalanmasına izin vererek hızlıca hazırlamış olduğunuz kremadan üzeri için biraz ayırıp kalan kremayı bolca sürün.
1,5 veya 2 muzu uzunlamasına yerleştirerek ve bir yandan da yağlı kağıdı çıkartarak gevşek bir rulo yapın. Rulonun üzerini ayırdığınız krema ve meyvelerle dilediğiniz gibi süsleyerek buzdolabında dinlendirin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder