Malzemeler
2 adet közlenmiş patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 adet kesme şeker
Tuz
Pul biber
Maydanoz
Közlediğiniz patlıcanları küp küp kesin. Piyazlık hazırladığınız soğanı ve
sarımsakları zeytinyağında bir-iki dakika çevirdikten sonra ince ince
kestiğiniz sivri ve kırmızı biberleri de ekleyin ve biraz daha kavurun.
Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri de katıp domatesler
pişene kadar ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edin.
Patlıcanları, şekeri, tuzu ve pul biberi ekleyip, ½ çay bardağı kadar sıcak su
gezdirin ve pişmeye bırakın. Zaten patlıcanlar pişmiş olduğu için erimemesine
dikkat edin.
Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Afiyet Olsun!
Elinize sağlık hiç közledikten sonra bu şekil yapmamıştım,eminim çok güzel olmuştur.Köz kokusu ayrı lezzet vermiştir.Afiyetle..
YanıtlaSilBen de ilk kez yaptım. Patlıcan seven biri olarak çok beğendim. Tavsiye ederim. Teşekkürler,
Sil