3 Ocak 2013 Perşembe

Közlenmiş Patlıcan



Malzemeler
2 adet közlenmiş patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 adet kesme şeker
Tuz
Pul biber
Maydanoz

Közlediğiniz patlıcanları küp küp kesin. Piyazlık hazırladığınız soğanı ve sarımsakları zeytinyağında bir-iki dakika çevirdikten sonra ince ince kestiğiniz sivri ve kırmızı biberleri de ekleyin ve biraz daha kavurun.
Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri de katıp domatesler pişene kadar ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edin.
Patlıcanları, şekeri, tuzu ve pul biberi ekleyip, ½ çay bardağı kadar sıcak su gezdirin ve pişmeye bırakın. Zaten patlıcanlar pişmiş olduğu için erimemesine dikkat edin. 
Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Afiyet Olsun!

2 yorum:

  1. Elinize sağlık hiç közledikten sonra bu şekil yapmamıştım,eminim çok güzel olmuştur.Köz kokusu ayrı lezzet vermiştir.Afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kez yaptım. Patlıcan seven biri olarak çok beğendim. Tavsiye ederim. Teşekkürler,

      Sil