7 Ocak 2013 Pazartesi

Kıymalı Muska Böreği



Malzemeler
3 adet yufka
1 çay bardağı erimiş margarin
1 su bardağı su
İçi için:
250 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
2 kaşık zeytinyağı
2-3 adet sivri biber
1-2 adet domates
Maydanoz
Tuz-karabiber
Üzeri için:
Yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Çörek otu veya susam

Soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Kıymayı üzerine ilave ederek rengi değişene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. İnce ince doğradığınız sivri biberi ekleyin bir-iki dakika sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.Tuzunu, karabiberini ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip bir kaç kez karıştırarak ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Erittiğiniz yağı ve suyu bir kasede çırpın ve tezgaha serdiğiniz yufkaya fırçayla sürün.
Yağlamış olduğunuz yufkayı tam ortadan ikiye katlayın ve yine yağlı sudan hafifçe sürün.
İkiye katlanmış ve yağlanmış yufkayı 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Hazırladığınız iç harcı şeritin köşesine koyup muska şeklinde sarın.
Aynı işlemi diğer yufkalar için de uygulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine sıvı yağ ile karıştırdığınız yumurta sarılarını sürün. Susam ya da çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder