Malzemeler
Elmalar
için:
8 adet orta boy elma
1,5 çay bardağı toz şeker
1 kaşık limon suyu
Krema
için:
1,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
2 kahve fincanı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Mereng
için:
2 adet yumurta akı
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 fiske tuz
1 paket vanilya
Elmaları soyun ince ince
dilimleyin. Şeker ve limon suyunu koyup suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Tart kalıbına yayın.
Ocakta un, nişasta, şeker,
yumurta sarıları ve sütü devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar
pişirin. Ocaktan aldıktan sonra yağ ve vanilyayı ekleyin, mikserle 5 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı elmaların üzerine dökün ve soğutun.
Yumurta akı, tuz, pudra şekeri
ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Yumurta akları bembeyaz köpük haline
gelince soğuyan kremanın üzerine yayın, kaşıkla şekil verin.
160 derece ısıtılmış fırında
üzeri iyice kızarıncaya kadar tutun. Fırından çıkıp soğuduktan sonra
buzdolabında en az 8 saat dinlendikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder