21 Ocak 2013 Pazartesi

Merengli Elmalı Tatlı



Malzemeler
Elmalar için:
8 adet orta boy elma
1,5 çay bardağı toz şeker
1 kaşık limon suyu

Krema için:
1,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
2 kahve fincanı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Mereng için:
2 adet yumurta akı
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 fiske tuz
1 paket vanilya

Elmaları soyun ince ince dilimleyin. Şeker ve limon suyunu koyup suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tart kalıbına yayın.

Ocakta un, nişasta, şeker, yumurta sarıları ve sütü devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra yağ ve vanilyayı ekleyin, mikserle 5 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı elmaların üzerine dökün ve soğutun.

Yumurta akı, tuz, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Yumurta akları bembeyaz köpük haline gelince soğuyan kremanın üzerine yayın, kaşıkla şekil verin.
160 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar tutun. Fırından çıkıp soğuduktan sonra buzdolabında en az 8 saat dinlendikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder