Malzemeler
4 adet yufka
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
İçi
için:
Peynir (Beyaz, kaşar veya
lor peyniri)
Maydanoz
Üzeri
için:
Çörek otu
Böreği yapacağınız tepsiye
bir bütün yufkayı dışarı taşacak şekilde yayın. Diğer yufkaları yırtarak ya da
pile pile yaparak tepsiye yerleştirin. Tam ortaya peynirli harçtan koyup tekrar
yufkaları pile pile yaparak peynirlerin üzerine kapatın. En son tepsiden taşan
yufkaları tepsinin içine doğru yerleştirin. Üzerine dökeceğiniz sosu iyice
çekmesi için keskin bir bıçakla dilimleyin.
Yumurta, sıvı yağ, süt ve
sodayı ayrı bir kapta iyice çırparak dilimlediğiniz böreğin üzerine dökün.
Üzerine çörek otu serpiştirin.
Buzdolabında 4-5 saat
dinlendirdikten sonra 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra 10 dakika kadar bekledikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder