Malzemeler
25 adet kuru
patlıcan
1 çay bardağı
zeytinyağı
3 adet kuru
soğan
1 su bardağı
pirinç
2 yemek
kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek
kaşığı kuş üzümü
1 yemek
kaşığı kuru nane
½ demet
maydanoz
1-1,5 tatlı
kaşığı karabiler
1 tatlı
kaşığı tarçın
1 tatlı
kaşığı tuz
2 adet kesme
şeker
1 limonun
suyu
1 çay bardağı
kaynamış su (içi hazırlarken kullanılacak)
1 su bardağı
kaynamış su (sarmaları pişirirken kullanılacak)
Patlıcanları yıkayıp,
derin ve kapaklı bir kasenin içine alıp üzerine kaynar su dökün, kapağını
kapatın. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar böylece bekletin. Daha sonra sudan
çıkarın.
Kuru soğanları
yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve dolmalık fıstık ile fıstıklar
pembeleşene kadar kavurun.
Pirinçleri
ayıklayıp yıkayın ve suyunu iyice süzdürüp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha
kavurun. ½ limon suyu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. Ocağın altını
kısın. Pirinçler suyu çekip, göz göz olmaya başladığı sırada sırasıyla kuru
nane, karabiber, tarçın, kesme şeker, kuş üzümü, ince ince kıyılmış maydanozu
ekleyerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyu çekince
ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakın, soğutun.
Yumuşamış
patlıcanların içini doldurun. Arzu ederseniz üzerlerine domatesle kapak yapın
yada patlıcanların ağızlarını sıkın.
Pişireceğiniz
tencereye düzgün bir şekilde dizin. Üzerine ½ çay bardağı zeytinyağı gezdirin.
Ekşi olmasını istiyorsanız ½ limon suyu ekleyin.
1 su bardağı
kaynamış su ekleyin. Tencereyi ateşe koyun. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp
pişirmeye devam edin.
Ocağı
kapattıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Daha sonra
servis tabağına alın ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder