17 Nisan 2013 Çarşamba

Ispanaklı Kiş


Milföy poğaça; kolaylığı ve lezzeti açısından favorim.
Bazen peynirli, bazen kıymalı, bazen patatesli, bazen klasik ebat ve bazen de minik poğaçalar yapıyorum bu hamurla. Hepsi mükemmel.
Hatta yaptığım zaman ölçüyü fazla tutarak kalan hamuru derin dondurucuda saklıyorum, her an elimin altında bulunsun diye...
İşte derin dondurucudaki hamurla bu defa Ispanaklı Kiş yaptım.



Hamur için
Malzemeler
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı süt (200 ml - silme)
3,5 su bardağı un (200 ml – silme)
1 tatlı kaşığı tuz

Oda sıcaklığında yumuşamış  margarini, sütü ve unu karıştırıp yoğurun. Ele yapışan bir hamur olacak. Hamuru buzdobı poşetine koyup bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün, hamuru merdane ile tart kalıbınızın ebadına göre açın ve hamuru kalıba yerleştirin ve içini hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
Kalan hamuru derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.

İç Malzemesi
700 gr. Ayıklanmış ıspanak
1 su bardağı beyaz peynir
2 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Ayıklayıp yıkadığınız ıspanakların üzerine kaynar su döküp 4-5 dakika bekletin ve soğuk sudan geçirip süzün. Suyunu sıkın ve ince ince doğrayın. İçine rendelenmiş peynir, karabiber, kırmızı pul biber ve 2 yumurtayı kırıp karıştırın.
Hazırladığınız hamurun ortasına doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!

2 yorum:

  1. Ispanağın herşeyini severim,kişi ilk kez gördüm,nefis olmalı,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. merhabalarrr
    cok guzel gozukuyor,,,ellerine saglik
    sevgiler bahcemden

    YanıtlaSil