Milföy poğaça; kolaylığı ve lezzeti açısından favorim.
Bazen peynirli, bazen
kıymalı, bazen patatesli, bazen klasik ebat ve bazen de minik poğaçalar yapıyorum
bu hamurla. Hepsi mükemmel.
Hatta yaptığım zaman ölçüyü
fazla tutarak kalan hamuru derin dondurucuda saklıyorum, her an elimin altında
bulunsun diye...
İşte derin dondurucudaki
hamurla bu defa Ispanaklı Kiş yaptım.
Hamur
için
Malzemeler
250 gr tereyağı (oda
sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı süt (200 ml -
silme)
3,5 su bardağı un (200 ml –
silme)
1 tatlı kaşığı tuz
Oda sıcaklığında
yumuşamış margarini, sütü ve unu
karıştırıp yoğurun. Ele yapışan bir hamur olacak. Hamuru buzdobı poşetine koyup
bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün, hamuru merdane
ile tart kalıbınızın ebadına göre açın ve hamuru kalıba yerleştirin ve içini
hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
Kalan hamuru derin
dondurucunuzda saklayabilirsiniz.
İç
Malzemesi
700 gr. Ayıklanmış ıspanak
1 su bardağı beyaz peynir
2 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Hazırladığınız hamurun
ortasına doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü
kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Ispanağın herşeyini severim,kişi ilk kez gördüm,nefis olmalı,eline sağlık..
YanıtlaSilmerhabalarrr
YanıtlaSilcok guzel gozukuyor,,,ellerine saglik
sevgiler bahcemden