4 Ocak 2012 Çarşamba

Kadınbudu Köfte

Bir önceki yazımdan da bildiğiniz gibi yılbaşı gecesi için Kadınbudu Köfte yapmıştım.
O gece bizimle beraber olmayan oğlum için birkaç tane galeta ununa bulayıp,  derin dondurucuya atmıştım (Annelik işte!). Ve dün akşam kızarttım. Nasıl, pratik değil mi?

Malzemeler:
500 gr. Kıyma (kuzu ve dana eti karışık olursa çok lezzetli oluyor)
1 çay bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
Maydanoz
4 adet yumurta (1 tanesi içine – 3 tanesi kızartma için kullanılacak)
3-4 yemek kaşığı galeta unu
Tuz-Karabiber
Kızartmak için yağ
Soğanı ince ince doğrayıp, bir yemek kaşağı kadar sıvı yağda hafifçe kavurun ve üzerine ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri ekleyip bir iki çevirin. Pirinçleri üzerine çıkacak kadar kaynar su koyarak haşlayın ve ılınmaya bırakın.
Diğer tarafta kıymanın yarısını bir tavada kendi suyuyla karıştırarak kavurun indirmeye yakın çok az tuz ekleyin ve ılıtın.
Derin bir kaseye, haşlanmış soğanlı pirinç, kavrulmuş kıyma, çiğ kıyma, kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta, tuz ve karabiberi koyarak malzemeler karışıncaya kadar yoğurun ve iri köfteler yapın. Köfteleri önce galeta ununa bulayıp sonra çırpılmış yumurtaya batırarak kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız köfteleri peçete üzerine alarak fazla yağını alın.
Afiyet olsun arkadaşlar...

Not:
Köftelere şekil verip galeta ununa buladıktan sonra derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Kızartmadan önce dondurucudan çıkartıp çözülmesini bekledikten sonra yumurtaya bulayıp kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder