31 Ocak 2012 Salı

Tavuk Sote


Malzemeler
½ kg tavuk göğsü veya budu
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 adet sivri biber
2 adet domates
½ tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı köri (arzu ederseniz)
½ çay bardağı zeytinyağı (tavuğun but kısmıyla yapıyorsanız,yağı azaltabilirsiniz)
Tuz
Karabiber

Tavuğu kuşbaşı şeklinde doğrayıp tencereye alın. Kendi suyunu salıp çekinceye ve hafif sulu kalıncaya kadar kavurun.
Yemeklik doğranmış soğanları, ince doğranmış sarımsakları ve ½ çay bardağı zeytinyağını ilave edip bir-iki çevirdikten sonra ince ince doğradığınız sivri biberleri de ilave ederek
5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kabuğu soyulup küp küp doğradığınız domatesleri ve salçayı ilave edin.Tuzunu ve baharatlarını ayarlayın. Etler pişip suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder