Malzemeler
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet patates
1,5 litre sıcak su
Terbiye için
1 limonun suyu
1 yumurtanın sarısı
Pırasa, havuç, kereviz ve patatesi soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayarak veya rendeleyerek hazırlayın.
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. 1 yemek kaşığı unu ekleyip 1-2 kez karıştırın. Hazırladığınız sebzeleri de ekleyip birkaç kez karıştırın ve suyunu ekleyip sebzeler iyice pişine kadar kaynatın. Çorbanız çok koyu olursa sıcak su, sulu olursa, tel şehriye ekleyebilirsiniz.
Bir limon suyu ve bir yumurtanın sarısını iyice çırpın. Çorbanın suyundan kaşıkla azar azar alıp terbiyeyi ılıtın ve yavaş yavaş pişmiş olan çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve ince doğranmış kereviz yaprakları ile süsleyin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder