22 Şubat 2012 Çarşamba

Islak Kek

Ajanstan bir Gonca geçti. Kısa bir süre...
Ama bu kısa sürede hepimiz sevdik kendisini. O dönemlerde yeni gelin olan Gonca’mız tarifler deniyor, yapıp beğendiklerini de bizimle paylaşıyordu. Şimdi ise tecrübeli, marifetli hem iş hem ev hanımı oldu. Şimdi sıra bebekteJ değil mi Gonca’cım haberlerini bekliyorum artık.

Gonca’nın elinden yediğim Islak Kek. O’nun tarifiyle sizler için yaptım...

Malzemeler
4 yumurta (Ben 3 yumurta kullanıyorum)
2 su bardağı şeker (damak zevkinize göre azaltabilirsiniz)
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 su bardağı bardak süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ekleyerek karıştırın. Karışımdan bir su bardağı ayırın. Kalan karışıma unu ve kabartma tozu ile birlikte eleyip spatula ile karıştırın.
Yağlanmış dikdörtgen fırın kabına aktarıp 170 derecede yaklaşık 45 dakika, altı üstü kızarıp kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
Fırından alıp hemen ayırdığınız karışımı her tarafına eşit şekilde dökün.
Ilındıktan sonra hindistan cevizi veya iri kıyılmış ceviz serpiştirerek servis yapın.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder