3 Şubat 2012 Cuma

Ispanak Kökü Kavurma

Dün yaptığımız ıspanaklı börek için sadece ıspanağın yapraklarını kullandık.
Kökleri ve saplarıyla aperitif ya da etin yanına garnitür olarak sunabileceğimiz kavurma yapabiliriz.
Kökler ıspanağın en lezzetli kısımlarıdır ancak aralarda toprak kalmaması için çok iyi yıkanması gerekir.

Malzemeler
1 kg ıspanağın kök ve sap kısımları
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber (arzu ederseniz)
Tuz

Ispanak köklerini ve saplarını ayıklayıp çok iyi yıkayın, süzün. İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve kırmızı biberi zeytinyağı ile kavurun. Süzülmüş ıspanak köklerini koyup kavurmaya devam edin tuzunu ekleyip karıştırın. Kendi suyu az gelirse yarım çay bardağı kadar sıcak suyu ekleyip pişrirmeye devam edin. Yanında yoğurtla servis yapın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder