2 Şubat 2012 Perşembe

Ispanaklı Kıymalı Tepsi Böreği

Malzemeler
5 adet yufka

İçi için
½ kg ıspanak
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber

Yufkaların üzerine sürmek için
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
½ su bardağı zeytinyağı


Ispanakları bol suyla birkaç kez yıkayın. Yapraklarını, kök ve sap kısımlarını ayırın. (Yapraklarını böreğimiz için kullanacağız. Kök ve saplarıyla da ayrıca bir yemek pişireceğiz). Soğanı yemeklik doğrayıp çok az zeytinyağında hafifçe çevirin.





Kıymayı ekleyip kavurun. Yıkanıp süzülmüş ve iri doğranmış ıspanak yapraklarını ekleyip, bir-iki kez karıştırarak tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Çukur bir kapta yumurta, süt ve zeytinyağını ekleyip çırpın.



Fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine biraz sütlü karışımla ıslatıp ikinci kat yufkayı yerleştirin. Üçüncü yufka ile de aynı işlemi tekrarlayıp. Ispanaklı kıymalı börek içimizin suyunu süzdürerek alıp tepsiye  eşit miktarda yayın. Üzerine yufka ve sütlü karışım şeklinde, tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son tepsinin dışına taşan yufkaları böreğin üzerine kapatın.
Ve böreğimizin üzerine sütlü karışımı iyice sürün. Bir süre dolapta bekletirseniz, malzemeyi iyice içine çeker ve daha nefis olur.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirip arzu ettiğiniz şekilde dilimleyip servis yapın.
Afiyet Olsun.
Not: Benim fazla zamanım yoktu, tepsi böreği yaptım. Siz arzu ederseniz, aynı malzemelerle Gül Böreği, Kol böreği, Sigara Böreği şeklinde sarıp ikram edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Yeter yahu her gün ağzımın suları akıyor klavyeye, laptop bozuldu be!

    Ellerine sağlık Tülin ablacım :)))

    YanıtlaSil