16 Şubat 2012 Perşembe

Pazı Ograten


Malzemeler
1 kg pazı
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet yumurta
3 kaşık yoğurt
1 su bardağı süt
1 adet yufka
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, tuz

Beşamel Sos İçin 
Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
½ litre Süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir (yarısı beşamel sosun içine yarısı üzerine)
Parmak sucuk (üzeri için)

Bir tencerede yağı eritin. İki çorba kaşığı unu ilave edip kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü yavaş yavaş ilave edin.  Sos koyu bir çorba kıvamına geldiğinde süt ilavesini durdurun. Karıştırmaya devam ederek kaynatın, ocaktan alın. Yarım su bardağı kaşar peynirini koyup karıştırın.
---------------------
İnce ince doğranmış soğanı iki yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Üzerine yıkanmış ve doğranmış pazıları da ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
3 adet yumurta, 3 kaşık yoğurt ve 1 su bardağı sütü çırparak kavrulmuş pazının içine karıştırın. Bir yufkayı da parçalayarak karışıma ekleyip ve yağlanmış borcama dökün.
Üzerine hazırladığınız beşamel sosu yayın. Sucukları doğrayıp yerleştirin ve kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder