8 Şubat 2012 Çarşamba

Tavuklu Krep


Tavuk
Malzemeler
500 gr tavuk (göğüs veya but)
Karabiber, tuz

Tavuğu haşlayıp, etlerini didikleyerek karabiberle harmanlayın.
Suyunu ise başka bir yerde kullanmak üzere ayırın.

Krep (15-20 adet)
Malzemeler
3 su bardağı süt
2 su bardağı un
5 adet yumurta
½ tatlı kaşığı tuz
Büyükçe bir kabın içine unu ve tuzu koyun. Yumurtaları ve sütü, başka bir kabın içinde çırpa teliyle karıştırın. Sıvı karışımı, unlu karışıma yavaş yavaş yedirerek dökün. Topaklanmaması için bir yandan da çırpma teliyle karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı buzdolabında bir saat dinlendirin.
Krep yapacağınız tavanızı ısıtın ve tavayı çok az sıvı yağ ile yağlayın. (Yağı fazla kullanmayın. Çünkü krep istediğimiz gibi tavaya yayılmaz).
Karışımdan yarım kepçe alıp tavanın tam ortasına dökün ve tavayı evirip çevirerek karışımı tavanın tabanına dağıtın; krepin her iki tarafı da pişince bir tabağa alın.  
Her defasında tavayı yağlayarak bütün karışım bitene kadar aynı işleme devam edin.

Beşamel Sos
Malzemeler
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Tereyağını eritip unu kavurun çok karartmadan sütü ekleyin pürüzsüz halde pişmesi için sürekli karıştırın. Pişen sosa karabiber ve tuz ekleyin.

Didiklenmiş tavuk etlerini beşamel sosla karıştırın. Ve bu karışımdan hazırladığımız kreplerin ortasına koyarak bohça gibi kapatın.

Kızartmak için
Malzemeler
3 adet yumurta
1 bardak galeta unu
Kızartmak için yağ
Yaptığınız bohçaları önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartıp, peçete serilmiş servis tabağına alın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder