9 Şubat 2012 Perşembe

Ananaslı Tatlı


Malzemeler
1 Pastaban
1 kutu ananas konservesi
1 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)
Birkaç adet çilek (süslemek için)

Muhallebi için
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
8 kaşık şeker
1 vanilya
1 paket Labne
750 gr süt

Sütü tencereye alın. Un, şeker ve yumurta sarısını ekleyip tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip tencereyi ocaktan alın ve 1 paket Labne peyniri içine koyarak karıştırın.

Jölesi için
1 su bardağı Ananas suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Ananas suyuna mısır nişastasını ekleyip topak topak olmaması için iyice karıştırın.
Orta hararetli ocakta koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.

2 kat pastabanı yuvarlak borcama yerleştirip sütle ıslatın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın. Muhallebi soğuyunca Ananasları üzerine yerleştirip, aralarını çilek ile süsleyin ve üzerine jöleyi dökün.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder