Malzemeler
2 yufka
1 paket Pastavilla kelebek makarna
½ kg süt
3 yumurta
½ su bardağı sıvı yağ/tereyağ karışımı (sadece sıvı yağ ya da sadece tereyağ da kullanabilirsiniz)
250 gr beyaz peynir
(Ölçüleri büyük fırın tepsisine göre verdim).
Öncelikle makarnayı haşlayın ve suyunu süzün. Ayrı bir kapta 3 yumurta, ½ kg süt ve yağ karışımını çırpın ve böreğin üzerine sürmek için yaklaşık ½ su bardağı kadar karışımdan ayırarak ılınmış makarnanın üzerine dökerek karıştırın. Ufalanmış beyaz peyniri de ekleyin.
Diğer taraftan fırın tepsisini yağlayın ve yufkanın birini, kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yayın. İkinci yufkayı tam ortadan ikiye bölün ve bir parçasını tepsinin içine yayın. Üzerine makarnalı karışımı dökün. Makarnanın üzerini diğer yarım yufka ile kapatın. Ayırdığınız sütlü karışımı yufkanın üzerine iyice sürün. Tepsinin dışına taşan yufkaları böreğin üzerine düzgün bir şekilde kapatın ve sütlü karışımı tekrar sürün.
Malzemeyi çekmesi için 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirip arzu ettiğiniz büyüklükte keserek servis yapın.
Afiyet bal şeker olsun!
Daha önce bir kaç tarif denemiştim ama çok başarılı olmamıştı. Bu süper oldu. Herkes çok beğendiiiii
YanıtlaSil