25 Şubat 2012 Cumartesi

İzmir Köfte

Neler neler maydanozlu köfteler...


Köfte yapımı
Malzemeler
½ kg Köftelik Kıyma
2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış veya ıslatılıp iyice sıkılmış)
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
1 adet yumurta
½ demet maydanoz
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1,5 çay kaşığı tuz

Tüm malzemeleri karıştırın ve iyice özleşene kadar yoğurun. İstediğiniz gibi şekil vererek aceleniz yoksa bir gece dolapta bekletin.

Hazırladığınız köfteleri arzu ederseniz ızgarada veya yağsız tavada kızartıp, yanında fırın patatesle ikram edebilirsiniz.

Ya da...

İzmir Köfte

Malzemeler
½ çay bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
5 adet patates
6-7 adet sivri biber
3 domates
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıcak su

Hazırladığınız köfteleri yağsız tavada hafifçe kızartın.
Patatesleri soyup arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Yemeği yapacağınız tepsiye veya tencereye alın. Üzerine zeytinyağı karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın.
Sarımsakları soyup patateslerin üzerine ince ince doğrayın. Sivri biberleri ikiye bölüp içlerini çıkartın ve patateslerin üzerine yerleştirin. Domatesleri soyup, biberlerin üzerine küp küp doğrayın. En üste köfteleri dizin. Bir çay bardağı sıcak suyu da üzerine gezdirip kısık ateşte ocakta veya üzerini folyo ile kapatıp 250 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet Olsun!

Not: Kış domateslerinin yeteri kadar renk veremeyeceğini düşünüyorsanız. Yemeğinize koyduğunuz 1 çay bardağı sıcak suyun içinde 1 kaşık salçayı ezerek ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder