Malzemeler
5 adet yufka
1 paket margarin
İçi için:
½ kg. Peynir
½ demet maydanoz
Kırmızı pul biber
Üzeri için
Yumurta sarısı
İnce kıyılmış maydanozları ufalanmış peynir ve arzu ettiğiniz miktarda kırmızı pul biberle karıştırıp böreğin içini hazırlayın.
Diğer tarafta margarini eritin. Tezgaha yaydığınız yufkayı yağlayıp ikiye katlayın.
Sigara böreği yapar gibi, elde ettiğiniz yarım daire şeklindeki yufkayı altı eşit parçaya bölün. Geniş kenarına hazırladığınız içten koyarak sarma sarar gibi sarın.
Bu şekli ile birbirine yapışmasını önleyerek derin dondurucuya kaldırın.
Gerekli olduğu zaman derin dondurucudan çıkartıp çözülmesini beklemeden su dolu derin bir kapta börekleri ıslatarak yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Gerçekten çıtır çıtır nefis bir börek olduğunu göreceksiniz. Bence siz bu böreği derin dodurucunuzdan eksik etmeyin...
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder