28 Mart 2012 Çarşamba

Tabbule


Malzemeler
1 çay bardağı kısırlık bulgur
2 demet maydanoz
1 demet dereotu
½ demet nane
½ demet taze soğan
1 adet domates
Tuz
Sumak
Zeytinyağı
Limon
Nar Ekşisi

Kısırlık bulguru bir tencerede sıcak suyla ıslatıp yumuşaması için kapağını kapatıp bekletin.  Tüm yeşillikleri ayıklayıp yıkayın ve mümkün olduğunca ince ince kıyın, bulgura ekleyin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve sumak koyun.
Zeytinyağı, Limon ve Nar ekşisini ayrı bir yerde çırparak salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeyi iyice harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine küçük küçük doğradığınız domatesleri yerleştirin.

Not: Arzu ederseniz, iki avuç kıyılmış ceviz içi ekleyebilir, nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!

1 yorum: