18 Mart 2012 Pazar

Tiramisu

Malzemeler
1 paket kedi dili (veya kendi yapacağınız ya da hazır alacağınız pandispanya)


Krema için:
6 adet yumurta
600 gr Mascarpone Peyniri*
250 gr toz şeker
100 gr krema
½ tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı Acıbadem Likörü
5 adet jelatin

Kedi dilini/Keki ıslatmak için:
3 su bardağı Nescafe
3 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı Acıbadem Likörü

 Üzeri için:
Kakao

Oda ısısındaki yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Beyazlarına şeker ilave edip kabarana kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarına Mascarpone peyniri*, vanilya, krema ve likör ilave ederek çırpın ve iki karışımı birleştirin. Jelatinleri soğuk suda bekletip, ocakta eritin ve karışıma ilave edip çırpın.
Servis kabına kedi dillerini bir sıra halinde yerleştirin ve hazırladığınız nescafe ile ıslatın. Üzerine kremayı yayın tekrar ikinci kat kedi dilini döşeyin, ıslatıp kremayı yayın. Buzdolabında en az 6 saat bekletin ve üzerine geniş bir süzgeçle kakao serpin.
Afiyet Olsun!

Mascarpone peyniri*: İtalya’nın Lombardi bölgesinde 16.yy’dan beri süregelen tekniklerle inek sütünden yapılan bu peynir, lezzeti krema gibi oluşu nedeniyle özellikle tatlıların yapımında kullanılıyor. İtalya’da yapılan Tramisu’ların içinde sadece Mascarpone peyniri vardır. Taze olarak yenen bu peynir ayrıca meyvaların üstünde çeşitli likörler eşliğinde tüketiliyor.


Hazır olarak sipariş vermek için:
Göztepe HARMAN GURME CAFE Telefon: 0216 385 59 77


2 yorum: