17 Mart 2012 Cumartesi

Sıkma (Yufka ile)

Malzemeler
8 adet yufka

Yufkaları ıslatmak için:
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ

İç Malzemesi:
500 gr İzmir Tulum Peyniri
125 gr tereyağı (iç malzeme kuru olmaması için, arzu ederseniz)
½ demet maydanoz
½ demet taze nane
½ demet yeşil soğan
1 adet domates
Kırmızı toz biber

Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım: Tulum peynirini rendeleyip, tereyağı ile karıştırın.
Maydanoz, nane ve taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Domatesi küçük küçük doğrayıp ilave edin. Kırmızı toz biberi de ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın.



Bir kapta su ve sıvı yağı karıştırın. 
Bir yufkayı tezgahın üzerine açın ve yağlı su ile ıslatın. Kenarları uç uca gelecek şekilde katlayıp yufkayı kare haline getirin ve dörde bölün. Elinizle üzerine bastırın. 
Bu işlemi bütün yufkalar için tek tek yapın. Harlı ateşte ısıttığınız teflon tavada önlü arkalı pişirin. Bir kaşık iç malzemeyi verev şekilde koyup sarma sarar gibi katlayın, hafifçe sıkın ve sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!


Melahat’ten Not:
Mersin yöresine ait orijinal sıkma, kepekli undan hamur yapılarak hazırlanır.
20-25 cm çapında açılıp, odun ateşinde pişirilir.

1 yorum:

  1. Pazar sabahları için çok güzel bir alternatif.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil